Міжнародний день театру в Полтаві: урочисте відкриття виставки Стасиса Ейдригевичуса

 

27 березня, у Міжнародний день театру, у Полтавському академічному обласному українському музично-драматичному театрі імені Миколи Гоголя відбулося урочисте відкриття виставки литовського художника Стасиса Ейдригевичуса, яку відвідала проректорка з науково-педагогічної роботи і перспективного розвитку ПДАУ Тамара Шаравара. Захід знаменував не лише свято театрального мистецтва, а й дружбу між Полтавою та містом-побратимом Паневежисом, де народився митець.

Значну частину експозиції становлять театральні афіші, що робить її цікавою не лише для шанувальників живопису, а й для людей, захоплених театральним світом. Роботи Ейдригевичуса вирізняються оригінальним стилем, поєднанням експресії та символізму, що робить їх упізнаваними та емоційно глибокими.

На відкритті виставки були присутні консул Литви в Полтаві В. Пилипенко, заступник начальника Полтавської обласної військової адміністрації В. Когут, а також заступник голови Полтавської обласної ради В. Лемешко.

Виставка Стасиса Ейдригевичуса – це чудова нагода для полтавців доторкнутися до литовської культури, побачити оригінальні твори талановитого художника й відчути атмосферу театрального мистецтва.

Виставка працюватиме місяць, всі охочі можуть ознайомитися із творчістю митця.