Співпраця Одеського Національного технологічного університету з ПДАУ

 

17 квітня ректор Полтавського державного аграрного університету Олександр Галич та науковці Одеського Національного технологічного університету, зокрема декан факультету технології вина та туристичного бізнесу Ганна Саркісян та доцент кафедри технології вина та сенсорного аналізу Тетяна Манолі узгодили та обговорили договір про співпрацю. Цей документ стане основою для спільної наукової діяльності та інших напрямків партнерства двох закладів освіти, спрямованого на підготовку висококваліфікованих кадрів у галузі харчових технологій.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ректор ПДАУ Олександр Галич висловив готовність Університету до широкого спектра спільних ініціатив, наукових досліджень, внутрішньої мобільності здобувачів та викладачів, проведенні наукових конференцій, круглих столів, тренінгів, підвищення кваліфікації та стажування науково – педагогічних працівників.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
На зустрічі були присутні декан факультету ТТП Анатолій Шостя та гаранти освітньої програми «Харчові технології» першого та другого рівнів вищої освіти Валерій Сукманов і Ніна Будник.
Декан факультету обговорював стратегічні напрямки співпраці в межах міждисциплінарної освітньої програми «Технології зберігання, переробки зерна та аграрний бізнес». Гаранти освітніх програм наголошували на багаторічному досвіді співпраці між Університетами партнерами, на тісному взаємозв’язку спеціальностей, за якими ведеться підготовка в обох закладах освіти.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Представники ОНТУ подякували керівництву Полтавського державного аграрного університету за співпрацю та висловили упевненість у тому, що підписання меморандуму стане новим етапом у розвитку партнерських відносин, тим паче що заклади освіти мають спільного стейкхолдера це ПрАТ «Полтавпиво» і тісно з ним співпрацюють.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Підписання меморандуму про співпрацю між ПДАУ та ОНТУ відкриває нові можливості для розвитку освітньої сфери в регіоні.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Спільна робота двох закладів дасть змогу підвищити якість освіти та підготувати фахівців нового рівня і сприятиме поєднанню науки і виробництва